söndag, juli 02, 2006

"Är du kär i Zidane eller?"

Nej, eller vad ska man säga?
Det brinner inte om årets VM i fotboll. Det är inte mer än glöd, som i en utegrill som lämnats ensam när grillsällskapet gett upp kampen mot myggorna och flyttat in i sofforna.
Årets VM, som varit historiens mest omskrivna, har liksom aldrig tänt till och nu är det snart slut. Brasilien fick packa väskan igår och lämna scenen med svansen mellan benen. De kom aldrig igång på allvar. Det har däremot Frankrike gjort. Deras stabila försvar-kontringsspel hade svårt mot sämre nationer, men mot anfallsglada spanjorer och brassar har det gått bättre. Och det kan gå hela vägen. På onsdag möter Zidane & Co Portugal. Zidane är grym, njuter när jag ser honom. Pia tycker jag är rolig här hemma. Frågade mig igår om jag var kär i Frankrikes nummer 10. Inte direkt, men att se honom röra sig med bollen är som att höra ljuv musik. Nu får vi lyssna till denna franska musik dirigerad av Zidane i två matcher till. Sen lägger den store av. För gott. Det är stort!

Det kan bli så att Svennis kommande säsong tränar den som igår sänkte honom. Svennis kan de kommande dagarna bli klar för Real Madrid. Det kan också Cristiano Ronaldo bli inom kort. Efter att han slagit in den avgörande straffen mot England igår avslöjade han att han är aktuell för den spanska storklubben. Inget är underskrivet, men Ronaldo kommer nog aldrig vara omtyckt i England efter det här.

Inga kommentarer: