söndag, juni 18, 2006

Alkemist



Läste ut en bok idag. Alkemisten av Peter Coelho hade jag tidigare bara hört talas om. Och vilken bok det är. Helt i min smak. Gillar verkligen symbolism och det sätt som herr Coelho använder sig av. Det levnadssätt som författaren så att säga proklamerar känns på något sätt som det enda rätta. Smaka bara på detta citatet: "När alla dagar blir likadana beror det på att man har slutat att se de goda saker som händer i ens liv varje gång solen går över himlen."

Stackars de lag i fotbolls-VM som lirar tidiga matcher. Idag var det omkring 40 grader nere på gräset när Japan mötte Kroatien i andra omgången. Båda lagen var tvugna att ta tre poäng, men matchen slutade mållös. Det tjänade ingen på, inte ens publiken på plats och i TV-sofforna. Frågan är vad arrangörerna tänkt på när de lagt första matchen klockan 1500. Ett lag som drabbats hårt av detta är Serbien/Montenegro. De spelade sina två första matcher och förlorade båda. Inte rättvist. Hoppas 2010 års värdland Sydakrika drar lärdom av detta. Ännu hetare fär nere.
Fast och andra sidan startade Brasiliens match mor Australien klockan 1800 och det var en ännu sämre match. Brasilien har inte riktigt övertygat ännu.

Inga kommentarer: