torsdag, juli 27, 2006

Årsbästa...

i höjdhopp för norska män (!) är 2,07. Detta gör Kajsa Bergqvist stor i Norge. Om det inte varit Golden League-gala i London på imorgon så hade hon kunnat vara med på Bislett och vunnit NM-guld istället.

Om man är intresserad av att göra snabba pengar kan man satsa på att bli fotbollstränare i Norska tippeligaen. Det har Ivar Morten Normark gjort. Förra året körde han Ålesund ur högsta serien. Eftersom han hade kontrakt så köpte klubben ut honom för dryga miljonen. Därefter blev han uppfiskad av Tromsø, ett mittenlag i högsta ligan. Nu ligger detta lag käpprätt sist och styrelsen har sparkat tränaren. Herr Normark har misslyckats totalt i sitt fotbollskunnande, men ändå gjort sig till en förmögen man. För årets sparkning tjänar han nämligen omkring 1500 000 norska kronor. Undrar vilka han kör i botten härnäst och vad han tjänar på det??

Hettan håller i sig. Igår kväll släppte dock ett härligt åskväder sig löst över Oslo. Vi släckte allt ljus där hemma och låg och kikade upp emot himlen. Mysigt!

Inga kommentarer: